Ladies&Gentleman

Friday, October 28, 2011

Teman Baikku

assalamualaikum

dah lama ak tak bsembang nan kwn baeq ak si pndgr setia yg c0mel lg manja..dah lama jgk pntu haty ni dtut0p utk mnerima n mndekatinya dgn lbih dkat lg..krne mnyayanginya myebabkan ak kcewa bila khilangannya suatu ktika dhulu..ksedihan yg sgt terase,n krinduan yg sgt mndalam shingga kini..stiap kali ak brtemu yg serupa dgnnye,ak suke sgt,terase nk belai n mmilikinye..jiwa n naluriku sgt mginginknnye..tp apekn daya ku bataskn keinginanku..ku tak mahu lg jt0h hati dgn yg srupa dgnnye dlm2..ck0p lah skadar ak mneg0rnya stiap kli brtmu,atau bile takde siape lg tmpt utk brbicare,ku luahkn pdnye..dah dkat 10 thn k0t,ak khilangannye,n dlm 10thn ni jgk ak cube mgendahkn prsaanku ini..tp....smpi skrg,dye ttap dhatiku..
sjak akhir2 ni,ak asyik rinduknnye..bile ak 0n9,byk berita ttgnye ak dgr,bace n lihat..bile kwn2ku yg suda mmiliki spertinye,brcerite kisah mereke,ak smkin inginknnye..kdg2 ak cmburukn mereke..kan bag0s klu dye ade mnjdi tmanku tika ak ksunyian,tika ak gmbira..ak rindu nk main sme2,gram tgk wjahnye yg c0mel..blh hilang stress..xpe,ak tekad,akn cari stu nanti..me0ww..

dulu,kucing ptame yg lai bela,nmenye aneng..sbb bulunye yg t0mp0k2 kuning,tu yg pggil dye cmtu tuh..mse tu lai kcik g,tadika k0wt..bile lai n family pindah umah,actually kt0wg bwk aneng ni jgk p umah baru tu..tp aneng cam ta byase k0wt nan tmpt baru tu,dye cam tk0t2 je..jd stu ari tu,aneng hilang,tatau g mne n smpi skg tak jmpe2..huhu


lbey kurg cmni lah..aneng

pahtu,nyiaw yg sterusnye adlah seek0r kucing betina..namenye queen..t0mp0k itam puteh..ni tadela kucing lai sgt sbb queen ni just ade at kwsan prumahan quarters uma lai tu jewp..ade byk sgt kucing at sini,tp yg plg rapat n jinak nan lai,si queen ni lah..smpi lah stu ary,si queen ni pregnant..s0 lai dpt lah 3 ek0r lg ank kucing..weee~~~
nmenye,c0mel,miki n b0bo..dpendekkn cite,queen ni mninggal sbb tua kut..si miki n b0bo lak p mrantau mne ntah,psai depa ni dua2 jantan,tu yg tak lkat at uma tu..hurmmm...0uh yg c0mel lak,kene lenyek nan kereta sbb abah lai nk undur kreta..huk3..s0 sad

queen n ank2nyerr,brkaler gini
then,lai bela lg kucing..kli ni nmenye tam..lai plg syg yg ni..frst jmpe dye,c0m0t sgt n dye kcik lg..jln
p0n tak bt0l..sbb uma lai tggi,tingkat 3,dye pna trjat0h dr ats tu smpi bwh ats simen lak tu..sdey sgt,lai ingt dye da mati..upenye dye ed0p lg..mak p0n kate jge lah dye..s0 lai bela lah dye smpi dye shat,n aktif sgt2..klu g mne2,suke bwk dye sbb tam0 pisah nan dye..lai ingat lg,dye akn dtg tiap kli lai tumbuk lesung batu..tu care nk pggil dye..hihi..
tp stu ary tu,mse lai nga maen c0ngkak nan kwn at dpn uma,tam nga maen2 lari2 k0t..mmg tam jenis kucing yg aktif,ade je yg nk dmainnyerr..dye lari lju sgt,kjap ke depan,kjap kblakang..tp tbe2 tam tak mnc0l2 p0n..lai mule ase tak sdap aty n bimbang..lai pggil dye 2tga kli,tak dtg jgk..smpi la lai ase cam nk tgk kebawah,alangkh trkejutnye,lai nmpk tam dah trbaring kaku at ats tnah..lai cpat2 brlari trun kbawah,tp tam da pergi..mgkin mse tam main lari2 tu,dye trljak lari smpi jt0h lg skli dr tgkat 3 tu..sdey sgt..smpi skg lai ase mnyesal sbb ta jge tam bt0l2..rindu at tam..

tam..in my mind

utk mgubati ksdihan dhty atas pmergian tam,bela lg kucing,nmenye kenet n bebe..dua2 ni betina..lai ta jge sgt walup0n lai sygkn net n bebe jgk sbb lai trlalu rindukn tam..jd abah n mak decide utk tggalkn bebe n kenet at stu tmpt..(ntah at mne,lai p0n tatau)
jd tade lah lg kucing at umah kt0rg lg dah..n mak abah p0n da ta bnarkn pmeliharaan kucing lg dah at uma tu..

sjibik cam bebe..tp bebe brmata ungu
bulu cam kenet tp muke laen la

hm..klu lai ade umah sndri nty,lai nak bela sek0r kucing..dua p0n blh..tp sek0r p0n jd lah..pntu aty ni dah dbuka dah..nak ade nyiawww..nk smbang2,maen sme2,tgk aksi2 luci n c0mel si nyiaww ni..then,temani tdurku..mndgr stiap luahanku..ahakss..tp bile aek???

9 comments:

EmpayarUtama said...

Suka kat kucin tp serik dah nak bela...

Jenni Susere Asyer said...

hadir liat post dirimu yang indah baget....

iszieylyanziy said...

alaaa,,tetiba rindu kucing dekat rumah

ILA HonEyBuNNy said...

comeiiii suka kucing...ehheh

A Crack Mirror said...

Uwww... Kucing..suka tgk..diorg comel...tp syg..saya takut kucing...

adinda awin said...

suke kuceng ke...bgus la..sy x suke kucing..n aritu kucing kejar saya..sy pon xsengaje tertendang muka die...lpas tu rse berdosa...sgt =(

safwanmahzin said...

http://thelazy-ism.blogspot.com/2011/10/ini-satu-pengakuan.html

tgok ni

Shukri Mohd Ali said...

suka kucen jugak. saya ada kucen nama pururu. hehehe...baca kisah dia kat blog saya ;)

SimplySeoul said...

Queen? for a cat? hmmm, nice name.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...