Ladies&Gentleman

Friday, November 11, 2011

MaaF

Assalamualaikum..

mule2 skali,nk mtk mf yerr sbb cite ini dicitekn disini..pat0t ke lai nk crite at sini ye..tp sini jew yg blh nk dluahkn..sbb skg ni tbe2 ase t0uching sgt..mgkin bt0l la salah lai..tp bt0l2 tade niat p0n nk mnyakitkn aty sape2..:(

baru jap td lai bkk fB lai..sblm ni ta prsan p0n sbb tak care sgt pape yg naeq at fb tu..tp td,bru prsan de s0me1 msg lai..msg dhantar pd 5n0v yg lalu..lai tak knal p0n dye..lai ingat dye sje2 nk maen2 anta msg cmtu,sbb skg kan byk msg gimik2,last2 bru tau 0rg tu mlawak kan..tp yg ni,dye srius..dye marah at lai..

lai mtk maaf sgt2 at dye..lai tade niat nk r0sakkn hbungan 0rg n xkn wat cmtu..ni ptame kli lai kene cmni..trkjut jgk lah..
at fB, lai tak pnah dah add spe2 yg tak dknali,n lame jgk lah lai tak mngeadd 0rg..n lai jgk akn appr0ve yg dknali sjew..jd arytu,atas dasar kwn,lai appr0ve 2 0wg kwn lai ni..dua2 lai knal n kt0rg mmg knal stu sme laen..n byasenye klu lai appr0ve mmg lai jrg tulis at wall 0rg tu blk say thnks add 0r pape..tp tbe2 tyme tu lai ase nk say s0mthing la kan at dy0rg ni..mula2 lai tulis at wall s0rg jew,tp sbb d0rg 2 0rg ni mmg cam bestfren an,nty trase lak s0wg g sbb mmber yg laen p0n tulis at wall yg s0wg ni jew,jd lai tulis jgk at wall s0rg g..just ayat gurau2 mcm kwn2 anta pd kwn lah..asenye tak mlmpau p0n..tp tak sgka sbbkn tu dye mrh at lai..n kwn lai tu p0n da rem0ve lai dr frenlistnyerr..

0ke lai mtk maaf sjujur2nye,xde niat nk gedik2 yg cam dye katekn at lai tu..mmg bg lai msg yg dye anta tu agk kasar,tp takpe,lai fhm k0wt prsaan dye..lai tak salahkn dye..salah lai la k0wt g tulis at wall tunang dye..rupanya dye adlah tunang kwn lai tu..lai bkn pr0sak hbungan 0rg n xpna tlintas p0n nk kac0 0r rampas hak spe2..

lai tak reply p0n msg dye tu,sbb lai xnak tmbhkn mrh dye..tp sbnarnye lai bt0l2 mtk maaf at dye..ikhlas..lgp0n lai n kwn lai tu (tunang dye) bru jew bkwn sbb kje dtmpt yg sme,tp hnye dlm bbrpe minggu jew..

lastly,lai arap dye ta pk yg bkn2 n mrh lai lg dah..n lai arap dy0rg tade gadoh2 psal ni..lai akan d0akn k0rg bhgia..n maaf3 brulang2 kli wlup0n lai ase lai bt0l2 tak kac0 tunang dye tu..maaf ni sbb lai dah wat satu hati (dye) merasa tak selesa dgn tndakan lai tu n mnyebabkn salah fhm brlaku..


~pengajaran utk lai supya brhati2 smase nk brfB wlup0n skadar nk bgurau

15 comments:

shahrazali said...

macam tu pun salah ek...
dia tau ker lai mntk maaf cmni kat dia??

ninazahar said...

xperla tggu dia reda sket pastu leh la lai msg dia utk mtk maaf n explain hal sbnr kat dia. kalo dia leh fhm, alhamdulillah tp klu x, nak wat camner kan. yg penting lai dah mtk maaf n lai pun xder niat buruk kat diorg.

sis pun ada pengalaman yg hampir sama, bkn kat fb tp kat blog. dia hntr msg kat chat box tp mlm tu sis x online. soknya bila sis nak bls kat chatbox dia, xleh. upenye dia dah block sis tp sis x block dia pun. lantakla org camtu mls sis nk lyn huhu

Lai Qma said...

shahrazali : mm ntah larr,mgkin hati se0rg wanita tu trsentuh apbile tbe2 ade gurl laen yg p0st at wall tunang dye..kan..
tp xpe lah,lai bru jew reply msg dye tu say s0ry..arap2 xkn jd mken tr0k lah..huhu

kak ninazahar : thnks yerr sis,ase lega sket dgr cmtu..tp tu la,lai mmg tade niat buruk p0n..n arap sgt dye akn fhm..

ijatazyanniaizzati said...

orang pempuan memang suka serbu tak pakai helmet, janji hati puas. semoga Allah sejukkan hati dye and dia dianugerahkan minda yang rasional,

Lai Qma said...

ijatazyanniaizzati : insyaAllah..lai p0n harap cmtu..sm0ge diri sndri ni n kaum2 hawa yg lain jgk sntiasa dilindungi 0lehNYA..

NasZ said...

la..baru tunang dah macam tu. isk2. sabar je la lai.

Pondok Usang said...

alahaii... miss komunikasi laa nii.. ok Lai.. kite kawan kan... Pondok usang nak pi add Lai skang kat fb.. jgn tak accept pulak.. hehe...

ILA HonEyBuNNy said...

itu la..ila kalau di fb pndg2 dulu lau nak nergurau pn..ngeh3...

biar dlu..bagi redha dlu..;)

cinta siswi said...

sabar ye tayunk..dugaan tue..
fb memang la..mcm2 blh jd..
just take a gud care of urself.. :D

Lai Qma said...

nasz : 0ke..thanks yerr :)

p0nd0k usang : haha..0ke insyaAllah..tp tk0t lak kne serang nan spe2 nty..kui3 :P

ila : tu la psal,lpas ni akn lbh brhti2..huhu

cinta siswi : 0ke..thnks yerr siswi :)

Mia Meymi said...

harap dia maafkn lai..biasala, prasaan marah dtang kejap je. lps tu reda balik..

Lai Qma said...

mia : yerr,arap2 cmtu lah..n asenyerr sumenye 0k2 cjew dah skg ni..

Shukri Mohd Ali said...

bahaya uh fb sekarang. sabar ya lai. senyum :)

Lai Qma said...

shukri : yaa..thnks aek..senyum ^_^

Hanih Borhan said...

jangan sedih2...kita taw niat kita apa sebenaqnya kan...xpayah layan sangat org2 yg suka dok sangka buruk & tuduh2 tanpa usul periksa ni...hmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...