Ladies&Gentleman

Sunday, August 4, 2013

Bamboo Salt / Garam Buluh

haa..hari lai nak cerita sikit pasal garam buluh..byk khasiatnye tau..kalau korang nak tau garam buluh ni menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin and Pulau Yinping (Pantai Barat Korea). Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas dan dibakar dengan pokok pine sehingga ia menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat yang ada di dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin & minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elelem surih) yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.

Zat galian yang diperlukan oleh badan kita tidak boleh diproses dalam badan. Kita hanya boleh dapat zat galian yang diperlukan oleh badan melalui makanan atau minuman. Ianya adalah elemen yang penting dalam pertumbuhan tulang, otot-otot, organ-organ dan darah.
hebat kan..tu baru saje care pmbuatannye..skg jom tgk ape pulak kelebihannye utk ksihatan kite.. ^_^

waaa mcm2 penyakit boleh dirawat kan...

camne nak dapat?????

mudah je..skg penggunaan garam buluh ni sgt meluas dan blh diambil dengan pelbagai cara..dan yang paling mudah melalui MINERAL COFFEE yg sedang hangat dipasaran sekarang ni..xpyh susah2 nak g cari garam buloh, bancuh je mineral coffee ni dah dapat khasiatnya..disamping merasa kopi yang enak, tahap kesihatan pun terjaga kan..
so, apa lagi, dapatkan mineral coffee SEKARANG dan rasai kehebatannya.. (lai-0145393141)and, one more thing lai nak share TESTIMONI dari leader / mentor lai sendri yang mengamalkan mineral coffee ni.. -----> boleh klik sini
hanya ambil setiap kali sahur di bulan ramadhan ni, da boleh bertenaga sepanjang hari..tu la rahsia dia sentiasa sihat n bertenaga rupenye..hehehe


untuk maklumat lanjut lagi mengenai garam buluh or mineral coffee, blh je cntact lai terus..^_^

014-5393141 (lai)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...